WEDSTRIJD F.P. Halle-Gooik - Futsal Topsport Antwerpen  1 - 2  (1-1)

DATUM 05-09-2015  21:30

DOELPUNTEN 6' Nesen (0-1), 13' Zougagghi (1-1), 30' El Ghaadaoui (1-2)

VERSLAG De eerste wedstrijdhelft van deze editie was een schitterende demonstratie van modern futsal. Bij FT Antwerpen liet weer veel en nieuw jong talent zich opmerken. Zonder complexen keken ze de landskampioen in de ogen en lieten zich geen moment wegdrummen.

Met 1-1 was de ruststand min of meer een juiste weergave van het tot dan geleverde spel op de vloer. Mits iets meer koelbloedigheid had Antwerpen toen reeds kunnen voorliggen.
Na zes minuten hadden ze wel de stand geopend via Dimitri Nesen, een fase waarbij Rafael Teixeira zich al te gemakkelijk de bal liet ontfutselen. Halle-Gooik begrijpt dan dat het toch geen gemakkelijke avond zal worden. Ze brengen nu een ongelooflijke powerplay en pressing naar voor op. Dit levert hen in de dertiende minuut de gelijkmaker op wanneer een schot van Amar Zouggaghi licht afwijkt en daardoor de Antwerpse goalie verrast.

Hun manier van aanpakken zorgt er wel voor dat ze vrij vlug tegen een zware foutenlast aankijken. En twee minuten voor rust krijgen ze dan ook een 10-meter tegen. Die wordt echter gemist door de jongens van coach Bachar.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met nog iets meer kracht bij FP Halle-Gooik. Doch hun positiespel staat er niet helemaal en vooral bij hun laatste pas blijven ze in gebreke. Zelden of nooit is die accuraat. Maar de minuten tikken weg en scoren lukt maar niet voor onze landskampioen. De razendsnelle tegenprikken van Antwerpen doen hen wel pijn, vooral opnieuw in de foutenlast.

De fouten stapelen zich op en al vlug tot aan de fatale zesde. En tien minuten voor het einde wordt de tienmeter krachtig en koelbloedig omgezet. In de laatste fase van de wedstrijd probeert FP Halle-Gooik nog alles om ook deze trofee binnen te halen. Ook een vliegende keeper de laatste vier minuten kan de bakens niet verzetten. Een sterk verjongd FT Antwerpen verlaat verdiend sporthal De Bres met de Supercup 2015 in de bagage.

Wie dacht dat het kampioenschap 2015-2016 voor FP Halle-Gooik, na de vele talentrijke versterkingen, een pleziervaart zou worden, zal na gisteren zijn mening wel moeten herzien. Voor de futsalfan een goede zaak.